Kirjoitettu

Kesäkukat ruukkuihin – kuivana kesänä kastelun tarve vähäisempi

Kesäkukat ja yrtit kannattaa istuttaa näin kuivana kesänä ruukkuihin, jolloin kastelun tarve on huomattavasti vähäisempi.

Ruukuissa kasvien hoitaminen on myös helpompaa. Vertikaksen ruukkuratkaisuilla kasvit saa näyttävämmin esille, koska ne nostetaan katselukorkeudelle – joko seinälle tai kaiteelle, tai kukkatorniin.

Kesän kunniaksi kaikista tuotteista nyt 10 € alennus (syötä ostoskoriin ALENNUSKOODI 2008, voimassa 30.6.2018 asti). Lisäksi muutamia mallikappaleita poistohintaan. Katso Tuotteet ja kauppa.

Iloisin kesäterveisin,

Vertikaksen tiimi

Kirjoitettu

Huimat kevättarjoukset!

Vihdoinkin ilmassa on kevään tuntua. Yksi sun toinen on jo aloittanut kevätpuuhat. Sen huomaa myös Vertikaksen verkkokaupassa, jossa erityisesti parvekkeelle sopivien mallien tilaukset ovat kuumana käynnistyneet. Keväthuumassa haluan jakaa vertikaalisen kukoistuksen iloa pudottamalla koko valikoiman hintoja reippaalla otteella. Siis nyt tutkimaan tarjouksia ja tekemään tilauksia. Tarjoukset ovat voimassa 17.5.2018 asti – tai niin kauan kuin tavaraa riittää.

Kirjoitettu

WALL + ORIGAMI = WALLIGAMI

SONY DSC
Walligami on suloinen uusi hengittävä ruukku, jossa kasvit todella viihtyvät. Walligamissa kasvit kehittävät tiheän juuriston pehmeässä pesässään. Walligami on myös älykäs – se kertoo, milloin kasvi kaipaa vettä. Tällöin näkyviin tulee kastelukannun kuva ruukun alareunaan ja kun kasvin kastelee, kuva häipyy näkyvistä. Kätevää ja hauskaa. Walligami antaa onnistumisen iloa myös ruukun taittelussa – harvoin sitä saa itse taitella ruukun kasveilleen. Pakkauksessa on selkeät ohjeet taitteluun eli ei tarvitse olla origamitaitaja onnistuakseen Walligamin kokoamisessa.

 

Kirjoitettu

Vertikaalinen puutarha – mikä se on?

Puutarhaeläjien yksi suurimmista trendeistä on tällä hetkellä vertikaalinen puutarha eli puutarha, joka ei vie lattiatilaa, koska se kasvaa ylöspäin – pystysuuntaisesti, vertikaalisesti. Parhaimmassa tapauksessa vertikaalinen puutarha ei vie lainkaan kallisarvoista lattiapintaa, vaan viljelmä kasvaa seinällä. Jos intohimo kasvaa, voi perustaa kokonaisen viherseinän, mutta se vaatii jo hieman enemmän viitseliäisyyttä ja panostusta rakennusvaiheessa.

Helpointa on aloittaa yhdellä tai kahdella vertikaalisella viljelmällä, joista toinen voisi keskittyä syötävään vihreään ja toinen kukkailoon.

Tässä blogissa kirjoitan vertikaalisen puutarhan kokeiluistani, havainnoistani, kokemuksistani ja ennen kaikkea innostuksestani. Tervetuloa mukaan matkalle vertikaaliseen puutarhaan!