Vertikaalinen puutarha

Vertikaalisen puutarhan idea on, että kasvit kasvavat ruukuissaan tai telineissään niin, että ne vievät mahdollisimman vähän lattiatilaa. Kasvit voi sijoittaa seinälle, kattoon, kaiteelle tai hyllykköön. Tähän tarkoitukseen kehitetään jatkuvasti uusia istutusratkaisuja – pinottavia ruukkuja, ruukkutelineitä ja esimerkiksi taskuja, jotka on tehty tekstiilimateriaaleista.

Vertikaalisen viljelmän voi perustaa joko terassille, parvekkeelle, patiolle tai mihin tahansa tilaan, jossa valoa riittää valittujen kasvien tarpeisiin. Erinomainen paikka vertikaaliselle puutarhalle on lasitettu parveke. Vertikaalisen viljelmän voi perustaa myös sisätiloihin, siihen erityisesti soveltuvin ratkaisuin.

Maailmalla vertikaalinen puutarha on trendi, joka leviää vauhdilla. Lukuisia tuotteita kehitetään sekä viherviljelyn, mutta myös ilman puhdistamisen tai miljöön viihtyvyyden vuoksi. Esimerkkeinä tällaisista ovat erilaiset viherseinäratkaisut. Vertikaalinen puutarha voi olla parhaimmillaan myös tilataidetta, jolla luodaan vihreitä ympäristöteoksia, joista voivat nauttia kaikki kansalaiset. Jotkut viherteokset ovat jopa turistinähtävyyksiä, joita käydään joukolla aistimassa.